Galaretkowiec z wiśniami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smacznie ,zdrowo i kolorowo:-)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • GłóWNE SKłADNIKI::
    - mleko skondensowane niesłodzone: 0.5 puszki
    - galaretka cytrynowa: 1 sztuka
    - galaretka niebieska: 1 sztuka
    - kompot z wiśni wraz z wiśniami: 500 mililitrów
    - Żelatyna: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Desery Galaretki

Galaretkowiec z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Galaretkę cytrynową rozpuścić w 350 ml wrzącej wody i wystudzić . Do zimnej dodać mleko skondensowane i dobrze wymieszać. Galaretkę niebieską rozpuścić w 400 ml wrzącej wody. Wiśnie osączyć z kompotu. Na dno keksówki lekko natłuszczonej Kasią wlać 1/2 masy cytrynowej,ułożyć w niej 1/2 wiśni, pozostawić do stężenia. Po stężeniu wylać 1/2 galaretki niebieskiej. Następnie drugą część masy cytrynowej i poukładać drugą część wiśni. Kompot pozostały z wiśni podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę. Wylać jako ostatnia warstwę i pozostawić do całkowitego stężenia. Przy wyjmowaniu włożyć foremkę na chwilę do gorącej wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować