Galareta drobiowo – wieprzowa

4.45 (170 ocen)

  • 2 godz.

Zawsze wychodzi pyszna!

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na wywar i mięso:
    4 całe nogi z kurczaka
    4 nóżki wieprzowe najlepiej przednie lub ok. 4 łyżek żelatyny
    1 duża golonka wieprzowa
    1 przypalona cebula
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek łodygi pora
    ¼ selera
    3 liście laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    przyprawa uniwersalna
    Maggi
    Sól, pieprz
    Dodatkowe składniki na galaretkę:
    Puszka zielonego groszku
    4 jajka
    Suszona lub świeża pietruszka
Wystaw ocenę:

4.45 (170 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Galareta drobiowo – wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włożyć do garnka umyte całe mięso drobiowe i wieprzowe. Zagotować, zebrać szumowiny i dać włoszczyznę razem z przyprawami. Gotować do miękkości mięsa. Po tym czasie wyjmujemy mięso i warzywa, a wywar przelewamy przez sito. Nie trzeba dawać do wywaru żelatyny jeżeli były gotowane nogi wieprzowe. Nogi z kurczaka i golonkę obieramy z kości i rwiemy na małe kawałeczki. Wywar doprawiamy według własnego smaku.
  • 2. W kubeczkach układamy kolejno:
    Posiekana natka pietruszki – plasterek jajka – mięso – groszek – marchewka – mięso – zalewamy wywarem. Odstawiamy do stężenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

4.51 (144 ocen)

Zdobywca nagrody

Galareta wieprzowa

4.95 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Galareta wieprzowa - świnka

To może cię zainteresować