Frytki makaronowe

5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 2 osób

Czy zdrowsze od tradycyjnych? Nie wiem :) Czy lepsze? Oceńcie sami :) Powiem, że są dobre, inne i ciekawe ;)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 250g makaronu świderki
    -olej do głębokiego smażenia
    - szczypta słodkiej lub ostrej papryki
    - płaska łyżeczka kurkumy.
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Frytki Przystawki

Frytki makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną woda, ostudzić, odsączyć z nadmiaru wody.
  • 2. W rondelku lub frytkownicy rozgrzać olej i smażyć partiami makaron, do zarumienia,
  • 3. Odsączyć z nadmiaru oleju, obsypać przyprawami.

Porady

Zaoszczędzimy czas przygotowania potrawy, jesli makaron ugotujemy wcześniej, lub użyjemy pozostały z poprzedniego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować