• Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni boliwijskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wieprzowina: 1 kilogram
    - woda: 2 szklanki
    - cebula posiekana: 2 szklanki
    - cebula dymka posiekana: 1 szklanka
    - pomidory posiekane: 1.5 szklanki
    - mięta posiekana: 1 łyżeczka
    - natka pietruszki posiekana: 0.5 szklanki
    - oregano: 1 łyżeczka
    - ząbki czosnku rozgniecione: 4 sztuki
    - kumin mielony: 1.5 łyżeczki
    - pieprz mielony: 1 łyżeczka
    - pieprz kajeński: 1 szczypta
    - sól: 1 łyżeczka
    - woda: 4 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fritanga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokroić mięso na mniejsze porcje. Zalać zimną wodą i gotować do momentu aż woda wyparuje. Wyjąć mięso. Wymieszać pozostałe składniki za wyjątkiem dymki i jajek. Włożyć do garnka w którym gotowało się mięso. Dodać wodę i mięso. Gotować przez dwie godziny aż potrawa będzie gęsta. Dodać jajka dokładnie wymieszać. Na koniec wmieszać dymkę. Podawać w głębokim talerzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować