Francuskie zawijańce sylwestrowe

0 (0 ocen)

  • 35 min

Świetna przekąska na domówkę sylwestrowo-noworoczną...

  • 35 min

Składniki:

  • 12-13 parówek dobrej jakości
    2 opakowania ciasta francuskiego świeżego
    1 jajko
    2 łyżki mleka
    ziarna słonecznika

    Sos:
    1/2 szklanki śmietany 18%
    1/2 szklanki majonezu
    4 ząbki czosnku
    sól do smaku
    pieprz czarny do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Francuskie zawijańce sylwestrowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed pieczeniem 1. Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu,radełkiem lub nożem wycinamy cienkie paski około 2-3 cm.Parówki odwijamy z folii i zawijamy w ciasto francuskie tak aby paski nachodziły na siebie. Jajko roztrzepujemy z mlekiem smarujemy pędzelkiem zawijańce obsypujemy ziarnami słonecznika,układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200*c piekarnika i pieczemy około 15 minut aż zaczną się rumienić.
  • 2. Sos: Majonez łączymy ze śmietaną dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,doprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzu,możemy udekorować zieleniną. Przekąskę podajemy gorącą z sosem czosnkowym lub ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sylewstrowe przekąski

To może cię zainteresować