Francuskie warkocze z nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczna,pikantna,efektowna przystawka moim gościom bardzo smakowała,

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto
    2 opakowania ciasta francuskiego
    1 jajko
    Nadzienie
    400 g mięsa mielonego z drobiu
    1/2 czerwonej papryki
    1 pomidor
    100 g sera salami z czosnkiem i papryką chili
    1 cebula
    sól
    pieprz cayenne
    bazylia

Francuskie warkocze z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozprostuj na stole i pokrój wzdłuż na paski o grubości około 2 cm.
    Pasek złóż na połowę i zapleć warkocz zostawiając w środku mały otworek na nadzienie.
    Tak zaplecione warkocze przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę z wyposażenia piekarnika,posmaruj rozbełtanym jajkiem.
  • 2. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę chwilę przesmaż,dodaj pokrojoną w kostkę paprykę chwilę przesmaż,dodaj mięso mielone chwilę przesmaż,dodaj pokrojonego w kostkę pomidora chwilę przesmaż,dodaj przyprawy,dopraw do smaku,wymieszaj.Przestudź.
  • 3. Przestudzonym nadzieniem ,wypełnij otworki w warkoczach,posyp startym serem salami.
    Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 20 minut.

Komentarze

Podobne przepisy