Francuskie rożki na szybko

4.5 (161 ocen)

  • 30 min

smaczne i proste rożki, które smakują zarówno na ciepło jak i na zimno... są wygodne, bo do farszu dodajemy cokolwiek chcemy np. ugotowane warzywa, mielone mięso itp. :)

  • 30 min

Składniki:

  • FARSZ:
    plaster boczku
    kiełbaska
    cebula
    ugotowana marchew, pietruszka i seler
    pomidor
    pół papryki
    2 łyżki koncentratu
    bazylia, oregano, czosnek i ostra papryka
    CIASTO:
    blat ciasta francuskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Francuskie rożki na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz do rożków 1. Najpierw robimy farsz. Obsmażamy kiełbaskę, boczek i cebulę. Dodajemy warzywa pokrojone w drobną kostkę. Smażymy kilka chwil i dodajemy koncentrat pomidorowy. Na koniec doprawiamy farsz do smaku.
  • 2. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Lekko przestudzony farsz wykładamy łyżką na każdy kwadrat. Składamy je na trójkąty i zlepiamy brzegi, dociskając je widelcem.
  • 3. Piec około 20 minut w 210 stopniach.

Porady

Dodatkowo zamiast kiełbasy do farszu można użyć mięsa drobiowego, jeśli także pozostało z niedzielnego rosołku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować