Francuskie roladki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealne zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 60 min

Składniki:

  • zestaw a
    a) składnik podstawowy z zestawu
    200 g korzenia selera
    6 plasterków szynki wieprzowej dojrzewającej
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    b) składnik podstawowy dodatkowy
    275 g ciasta francuskiego
    c) składnik roboczy
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju kokosowego
    1/4 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/4 łyżeczki kurkumy
    d) dekoracja
    liść sałaty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Francuskie roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej. Ząbek czosnku obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i chwilę przesmażamy czosnek a następnie dodajemy starty seler i smażymy razem aż seler zmięknie- ok. 2 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem i kurkumą oraz dodajemy jogurt naturalny, mieszamy razem i smażymy aż woda odparuje. Zdejmujemy patelnię z ognia i odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Tniemy na wielkość plastrów szynki. Na każdy kawałek ciasta układamy plaster szynki a następnie na szynce układamy 2 łyżki farszu z selera-rozsmarowujemy. Zwijamy ciasno w roladkę. Robimy tak do wykorzystania składników. Roladki układamy pionowo w blaszce do pieczenia babeczek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone i lekko ostudzone wyjmujemy na talerz i dekorujemy sałatą. Przepis na 6 sztuk.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować