FRANCUSKIE ROGALIKI Z CZEKOLADĄ.

0 (0 ocen)

Na poprawę nastroju najlepsze są małe słodkości z czekoladą, które można chwycić w rączkę i zajadać, dopóki na twarzy znów nie pojawi się uśmiech zadowolenia i radości.

Składniki:

  • opakowanie francuskiego ciasta
    nutella / tabliczka czekolady
    jajko

Francuskie rogaliki z czekoladą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasta francuskiego wykroiłam małe trójkąciki. Na każdym ułożyłam
    porcję nutelli / kawałek czekolady. Zawinęłam rogaliki. Jajko rozmąciłam
    i posmarowałam nim każdego rogalika.
  • 2. Piekłam w 200 stopniach do momentu, aż rogaliki się nie wypiekły i zezłociły
    (czas zależy od wielkości rogalików).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy