Francuskie rogaliki z czarnym sezamem

0 (0 ocen)

To bardzo smaczne i zarazem szybkie do zrobienia rogaliki.

Składniki:

  • 1 rulon ciasta francuskiego
    1 jajko
    3 łyżki czarnego sezamu
    1 słoik powideł śliwkowych

Francuskie rogaliki z czarnym sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1uuab1a 1. Rozwinąć rulon ciasta francuskiego i pokroić radełkiem na trójkąty.
  • image-1ry4csa 2. Posmarować każdy trójkąt powidłami węgierkowymi i zwinąć w rogalik, zaczynając od szerszego boku.
  • image-2adkprw 3. Z porcji tej wyjdzie 16 sztuk rogalików.
  • image-1vn981w 4. Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem.
  • image-03smbeg 5. Każdy posmarowany rogalik oblepić czarnym sezamem.
  • image-1r06bmv 6. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez około 15 minut do zrumienienia.
  • image-0oaa5r8 7. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy