Francuskie poduchy z kaszą kuskus

0 (0 ocen)

  • 40 min

Doskonałe jako przystawka, kolacja lub danie główne.

  • 40 min

Składniki:

  • składniki na 8 poduszek:
    opakowanie ciasta francuskiego
    opakowanie serka śmietankowego kanapkowego
    przyprawy (koperek, natka pietruszki, czosnek) do smaku
    dwie szklanki kaszy kuskus
    6 rzodkiewek
    sałata
    sól do smaku
    jajko

Francuskie poduchy z kaszą kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozmrozić i pokroić na 8 równych kwadratów.
    Każdy z nich posmarować serkiem i oprószyć przyprawami.
  • 2. Przygotować kaszę: Zalać kuskus wrzącą, osoloną wodą i odstawić do napęcznienia. Rzodkiewkę pokroić w małą kosteczkę i wymieszać z kaszą.
  • 3. Lekko przestudzoną kaszę nakładać na kwadraty z ciasta francuskiego (około 1-2 łyżki na kwadrat). Następnie złożyć brzegi tak, by powstały koperty.
  • 4. Poduchy posmarować rozkłóconym jajkiem i piec w piekarniku około 15 minut w 200 stopniach.
  • 5. Podawać z sałatą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy