Francuskie paczuszki na domówkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrażamy i smażymy na oleju. Kiedy odparuje dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i drobno posiekane pomidory. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy pokruszoną fetę i smażymy aż się rozpuści. Zdejmujemy z ognia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pieprz. zostawiamy do ostygnięcia.
2.Ciasto rozwijamy i dzielimy na 18 takich samych kwadratów. Farsz również dzielimy na 18 części. Nakładamy farsz na ciasto i dokładnie je sklejamy w paczuszki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Paczuszki smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy w nagrzanym do 220 st piekarniku, aż paczuszki upieką się na złoto.Smacznego!
Komentarze