francuskie koperty

5 (175 ocen)

  • 35 min

Ciasto francuskie często ratuje mi życie, kiedy niespodziewanie potrzebuję na szybko coś upiec. Dlatego zawsze mam zamrożone kilka rolek. Przygotowanie takich ciastek zajmuje zaledwie kwadrans. Uwielbiam zapach pieczonego ciasta francuskiego i lubię kiedy jest dość mocno przypieczone.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
    8 łyżek marmolady twardej
    2 szklanki mleka
    1 łyżka cukru
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    1 rozmącone jajko
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Francuskie koperty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na mleku ugotować budyń z cukrem i wystudzić. Ciasto francuskie podzielić na 8 prostokątów. Na każdy kawałek nałożyć po łyżce marmolady i budyniu. Zlepić przeciwległe rogi i posmarować ciastka jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż będą złote. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować