FRANCUSKIE FAWORKI Z DZEMEM I KOKOSEM

4.5 (171 ocen)

UWIELBIANE PRZEZ WSZYSTKICH SMAKOSZY DOMOWYCH

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    2/3 szklanki dzemu dowolnego smaku
    ½ szklanki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery Faworki

Francuskie faworki z dzemem i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • FRANCUSKIE FAWORKI 1. Zimne ciasto francuskie kroimy na dowolną wielkość.Następnie na każdy płat nakładamy warstwę dżemu i posypujemy wiórkami kokosowymi. Bierzemy jeden kawałek i ostrożnie nakładamy na drugi, aby utworzyły całość, ostrym nożem nacinamy wzdłuż złączone kawałki, zostawiając ok 1-2 cm od brzegów ciasta. Końce ciasto następnie przekładamy przez otwór i wywijamy ( tak jak w przypadku faworków) tylko w tym przypadku dwu krotnie przeciągnąć.Tak przygotowane ciastka wkładamy na 20 min. do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 220 C, ciastka przekładamy na papier do pieczenia i wkładamy na 15-20 min do piekarnika. Pieczemy, aż będą miały złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować