FRANCUSKIE BUŁECZKI Z PARÓWKĄ

4.5 (149 ocen)

  • 10 min

Błyskawiczna przekąska , smaczna i tania.

  • 10 min

Składniki:

  • 260 g ciasta francuskiego
    6 parówek
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Francuskie bułeczki z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-08vf9y5 1. Rozwiń ciasto francuskie nałóż na nie odwinięte z foli parówki pozostawiając ok 1 cm. wolnej przestrzeni pomiędzy nimi.
    Załóż ciasto na parówki.
    Lekko dociśnij ciasto między parówkami drewnianą szpatułką.
    Przekrawaj ciasto w poprzek parówek.
    Nagrzej piekarnik , bułeczki wyłóż na blaszkę, pieczemy w gorącym piekarniku ok. 20-25 min.

Porady

Najlepsze są ciepłe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować