Francuskie mini pizze

4.5 (181 ocen)

  • 10 min

Szybkie i smaczne. Idealnie sprawdzą się jako przystawka, lub obiad dla 2 osób.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    kilka plasterków wędliny
    kilka plasterków żółtego sera
    1 pomidor
    1 jajko
    ketchup
    przyprawy (zioła prowansalskie, słodka papryka, sól)
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Francuskie mini pizze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć i pozostawić na papierze. Ciasto posmarować cienką warstwą ketchupu. Wzdłuż ciasta układać plasterki wędliny i sera. Pomidora umyć, pokroić w cienkie plasterki i położyć w sporych odstępach od siebie (można też pokroić go w kostkę i rozrzucić po cieście).
  • 2. Zawinąć ciasto w luźny rulon wzdłuż krótszego boku i pociąć na cienkie plastry (około 1,5cm), formując małe pizze.
  • 3. Gotowe pizze ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni przez 15 minut. Po tym czasie pizze wyjąć z piekarnika i pozostawić do lekkiego przestudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować