francuski schabowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

znalazlam na internecie i postanowilam sprobowac ciekawy pomysl zaskoczyl mnie

  • 30 min

Składniki:

  • zupa francuska cebulowa
    kotlet schabowy
    ser zolty
    bulka tarta
    jajko
    olej do smazenia

Francuski schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • francuski schabowy 1. schabowego rozbic natrzec zupa odstawic na chwile by mieso naszlo przyprawa [w orginalnym przepisie zolty ser trzemy na tarce o grobych oczkach i miesza sie z bulka ] ja mialam kilka plasterkow wedzonego sera za malo na starcie wiec polozylam na kotlecie tylko nie z tej strony co przyprawa tylko na drugiej stronie bez przyprawy lyzeczka polalam jajko zeby ser mi nie spadl i posypalam bulka tarta i tak samo zrobilam z druga strona docisnelam mocno bulke do kotleta i upieklam na rozgrzanym oleju podalam z zapiekanymi ziemniakami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy