Francuska zupa cebulowa

4.5 (165 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Aromatyczna i prosta w wykonaniu

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki bulionu warzywnego
    3 cebule
    1/4 kostki masła
    pieprz, słodka papryka
    1 bułka pszenna
    3 ząbki czosnku
    opcjonalnie: garść startego żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa cebulowa Grzanki

Francuska zupa cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać, pokroić i zeszklić na maśle. 2/3 zezłoconej cebuli wrzucić na wrzący bulion, doprawić pieprzem i gotować do miękkości (10-15 minut), a następnie zmiksować za pomocą blendera.
  • 2. Bułkę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu pozostałym ze smażenia cebuli. Zarumienioną bułkę przełożyć do miseczek, posypać resztą cebuli i opcjonalnie startym serem i zalać gorącą przecedzoną zupą. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować