Francuska zupa z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • łyżka oliwy z oliwek
    duża cebula
    4 ząbki czosnku
    2 średniej wielkości papryki (czerwona i zielona)
    2 średniej wielkości cukinie
    łyżeczka majeranku
    łyżka koncentratu pomidorowego
    1,5 l bulionu drobiowego
    200 g ugotowanego makaronu pappardelle
    500 g filetów z kurczaka
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Francuska zupa z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzałem oliwę ,zeszkliłem na niej cebulę. Dodałem pokrojony w plasterki czosnek ,smażyłem minutę.
    Papryki pokroiłem w kostkę ,dodałem do cebuli ,smażyłem 5 min ciągle mieszając.
    Cukinie przekroiłem na pół (wzdłuż) ,pokroiłem w plasterki. Dodałem do papryki ,smażyłem kilka minut ,aż cukinia zrobiła się miękka.
    Dodałem przecier pomidorowy i zalałem bulionem drobiowym ,doprowadziłem do wrzenia. Ogień zmniejszyłem ,dodałem makaron i pokrojony w kostkę filet z kurczaka ,gotowałem jeszcze ok. 10 min. Doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować