Goście u bram, a my nie mamy się czym popisać? Taka tarta zawsze się uda! Wystarczy opakowanie ciasta francuskiego, ulubione warzywa (może także mięsko) i jajka, a jeśli wszystko posypiemy startym parmezanem – to już rozpusta na całego ;-) Zapraszam na tartę z brokułami na cieście francuskim!
4.5 (172 ocen)
Porady
1. Jeśli po wyłożeniu blachy ciastem – zostaje nam ciasto (u mnie tak się stało), możemy dociąć paski i ułożyć je na wierzchu (jak na zdjęciu). 2. Jeśli robimy w większej blaszce i nie zostanie ciasta na wierzch – można całość posypać żółtym serem (gouda, mozzarella) – ja uznałam to za zbędną tłustość ;-), ale posypałam tartym parmezanem. 3. Jeśli chcemy wersję z mięsem – wystarczy do warzyw dodać pokrojoną w kostkę szynkę, albo najpierw podsmażyć na oliwie kawałki kurczaka, potem dodać warzywa – dalej postępować wg przepisu. 4. Warto tartę podpiec jeszcze ok. 5 min. tylko od spodu.
Komentarze