Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, po czym szklimy ją na oleju, dodajemy pokrojone w plasterki lub kostkę ( jak kto woli ) pieczarki i smażymy aż do całkowitego odparowania wody. Następnie dodajemy mięso mielone. Wszystko razem smażymy .
Farsz przekładamy do miski, studzimy. Po czym dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy. Masa nie będzie jednolita.
Francuska rolada z mięsem mielonym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie rozkładamy. Przekrajamy je na pół. Po czym rozsmarowywujemy na nim farsz. Zwijamy w roladę, zlepiając lekko boki. Roladę nacinamy w kilku miejscach, żeby para miała gdzie uchodzić. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i pieczemy przez około 30 minut.
Komentarze