Francuska rolada z mięsem mielonym i pieczarkami

4.49 (172 ocen)

Najlepsze na ciepło

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    400 grm mięsa mielonego
    300 gram pieczarek
    2 średnie cebule
    2 jajka
    4 łyżki bułki tartej
    dowolne przyprawy: sól, pieprz, czosnek
    1 jajko do posmarowania rolady

    Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, po czym szklimy ją na oleju, dodajemy pokrojone w plasterki lub kostkę ( jak kto woli ) pieczarki i smażymy aż do całkowitego odparowania wody. Następnie dodajemy mięso mielone. Wszystko razem smażymy .
    Farsz przekładamy do miski, studzimy. Po czym dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy. Masa nie będzie jednolita.

Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Francuska rolada z mięsem mielonym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozkładamy. Przekrajamy je na pół. Po czym rozsmarowywujemy na nim farsz. Zwijamy w roladę, zlepiając lekko boki. Roladę nacinamy w kilku miejscach, żeby para miała gdzie uchodzić. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.
    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i pieczemy przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować