Francuska potrawka drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę. Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę. Pora kroimy w półplasterki. Kiełbasę kroimy w małą kostkę.
2.Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pieczarki aż cała woda z nich wyparuję. Pieczarki zdejmujemy z patelni i wrzucamy kurczaka, obsmażamy go przez kilka minut.
3.Wówczas dodajemy pora i kiełbasę, smażymy razem 5-7 minut.
4.Dodajemy pieczarki i całość zalewamy bulionem i wymieszaną w odrobinie zimnej wody mąką. Potrawę zagotowujemy.
5.Na koniec dodajemy śmietanę i musztardę. Dodając śmietanę uważamy, aby się nie zważyła. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Danie podajemy z ryżem.
Życzę smacznego
Komentarze