Francuska kremówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny.
2.Ubijamy pianę z białek i cukru,dodajemy kisiel i jeszcze chwilkę ubijamy.Dzielimy na 3 części.
Ciasto dzielimy na 6 części . Przygotowyjemy formę o wym;24x32 cm. Rozwałkowujemy jedną część ciasta i smarujemy jedną częścią piany,przykrywamy pianę drugą częścią ciasta i pieczemy 3 takie placki w temperaturze 180 stopni po 15 minut.
3.Z mleka,cukru i budyniu gotujemy budyń i studzimy. Margarynę ubijamy i dodajemy po łyżce zimnego budyniu.Potem sok z cytryny i łączymy wszystko razem .Przekładamy placki i posypujemy cukrem pudrem.
Porady
Na pianę można ułożyć wiśnie świeże lub z kompotu.
Komentarze