Francuska babka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Niby podobna do wszystkich , a jednak inna dzieki sposobowi wykonania.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szkl mąki
    3/4 szkl cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    2 łyżki skórki z cytryny
    3 jajka
    3/4 kostki margaryny

Francuska babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • francuska babka 1. Mąkę i proszek i sól wymieszać , dodać margarynę i wetrzeć ją palcami w mąkę. Jaja ubić z cukrem, dodać otartą skórkę z cytryny i stopniowo dodać mąkę z margaryną. Ciasto dobrze wymieszać i przełożyć do formy. piec ok 50 min w temp 180 st.
    Polać lukrem lub polewą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy