Francuzik ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Doskonały pomysł na szybki i tani obiad bądź obiadokolację. Idealny dla wielbicieli szpinaku

  • 40 min

Składniki:

  • Na farsz:
    1 op. szpinaku mrożonego 450 g
    1 op. sera fety (zawartość tłuszczu dowolna)
    2 ząbki czosnku
    1/4 kostki masła

    1 op. ciasta francuskiego

Francuzik ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrażamy i przekładamy do garnka. Gotujemy dłuższą chwilę, aby woda odparowała. Dodajemy masło i rozgnieciony przez praskę czosnek. Całość gotujemy, mieszając co jakiś czas przez około 10 minut. Następnie wyłączamy i dodajemy ser feta.
  • 2. Ciasto francuskie rozkładamy, nacinamy po bokach z jeden i drugiej strony - frendzelki. Na środek wykładamy przygotowany ciepły farsz. Całość zaplatamy jak warkocza. Wierzch smarujemy białkiem i wkładamy do nagrzanego wcześniej piekarnika 180 C na około 20-25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy