Flamenquines - złota rolka, hiszpański specjał

4.5 (154 ocen)

Super przekąska

Składniki:

  • 6 szt. filet ze schabu
    6 szt. szynka serrano
    10 dag ser żółty
    200 ml białe wino
    sól
    pieprz
    1 jajko
    2 łyżki mąka
    4 łyżki bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Flamenquines - złota rolka, hiszpański specjał - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cienkie filety ze schabu po około 5 dag, każdy, zamarynować przez 1 godzinę w białym winie. Wyjąć, osuszyć, lekko rozklepać, doprawić.
    Na każdy plasterek schabu nałożyć, plaster szynki serrano i pasek żółtego sera.
    Zrolować, panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na głębokim tłuszczu, najlepiej we frytkownicy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować