Flądra na parze

4.49 (176 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatna i aromatyczna.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z flądry: 0.5 kilograma
    - sok z połowy cytryny: 1 sztuka
    - sól morska: 1 szczypta
    - pieprz cytrynowy: 1 szczypta
    - świeży koperek: 0.5 pęczka
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - cebula: 1 sztuka
    - plasterki cytryny: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Flądra na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć drobną solą morską i pieprzem cytrynowym. Półmisek z rybą przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 15 minut.
  • 2. Na półce parowaru ułożyć połowę gałązek koperku i natki pietruszki oraz pokrojonej w piórka cebuli. Rozłożyć rybę a na niej drugą połowę koperku, pietruszki i cebuli. Na całości ułożyć przekrojone na pół plasterki cytryny.
  • 3. Parowar włączyć na 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Flądra

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować