Fish & chips z sielawy z chłodnikiem

0 (0 ocen)

  • Średni

Fisch & chips z sielawy z chłodnikiem na botwince i rakach

  • Średni

Składniki:

  • - sielawa: 100 gramów
    CIASTO:
    - mąka: 100 gramów
    - woda: 8 łyżek
    - Jajko: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 1 gram
    - bukiet sałat: 40 gramów
    - ziemniaki: 200 gramów
    CHłODNIK:
    - botwinka: 50 gramów
    - jogurt: 50 gramów
    - musztarda: 10 gramów
    - szyjki rakowe: 30 gramów
    - cytryna: 0.5 sztuki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Fish & chips z sielawy z chłodnikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sielawy czyścimy odcinamy głowę i wyciągamy ości przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Z mąki, wody (bardzo zimnej),jajka i proszku robimy ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego. Smażymy na głębokim tłuszczu najlepiej na oleju słonecznikowym, podajemy na bukiecie sałat z bardzo cienkimi frytkami.
  • 3. Szyjki rakowe gotujemy ok. 5 min. Kroimy i łączymy ze zmiksowanymi liśćmi botwinki, jogurtem i musztardą. Doprawiamy świeżym koprem i sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Ryby Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować