Rolada biszkoptowa z budyniem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest to moje pierwsze zrobione samodzielnie ciasto ;) bardzo łatwe w wykonaniu i smaczne

  • 60 min

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    1 szklanka mąki tortowej
    1 szklanka cukru
    1 budyń (ja uzyłam waniliowego)
    3 jajka
    proszek do pieczenia
    szczypta soli
    0,25 wody
    czekolada (ja uzyłam nutelli ) wiórki kokosowe i perełkdo dekoracji

Rolada biszkoptowa z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mleko , jajka , cukier wodę i proszek do pieczenia wymieszać mikserem . mąkę dodać i wymieszać łyżką (by nie rozbić powstałych pęcherzyków powietrza) dzięki temu biszkopt będzię puszysty i lekki ) ciasto wylewamy na wcześniej wylożoną papierem do pieczenia blahe . pieczemy przez 40 min w temperaturze 180'C.
    upieczone ciasto przełożyć na ściereczkę i zwinąć
    w tym czasie gotujemy budyń (według opisu na opakowaniu)
    budyń nakładamy na ciasto mocno zwijając
    ciasto dekorujemy według własnej fantazji ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy