Filiżanki z bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 40 min

Eleganckie podanie

  • 40 min

Składniki:

  • 100 gram masła
    110 gram cukru
    3 jajka
    190 gram mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    pół szklanki mleka
    precelki
    masło orzechowe
    bita śmietana
    kakao do posypania

Filiżanki z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać do miski. Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka. Przesiane sypkie produkty dodać do masy. Wlać mleko, wymieszać. Masą napełnić papilotki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, piec przez około 17 minut. Upieczone babeczki udekorować precelkami, masłem orzechowym, bitą śmietaną i kakao.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy