FILETY Z MASŁEM

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

DOSTAŁAM TEN PRZEPIS OD ZNAJOMEJ. FILECIKI SĄ PYSZNE.

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
    4 ząbki czosnku
    kilka gałązek kopru
    150g miękkiego masła ( o temp. pokojowej)
    przyprawy ( sól, pieprz)
    mąka, jajko, bułka tarta (do panierowania)

Filety z masłem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikami kuchennymi. Filety naciąć z boku (zrobić kieszonkę).
  • 2. Koperek pokroić drobno, czosnek przecisnąć, wszystko dodać do miękkiego masła i przyprawić. Masą napełnik kieszonki i spiąć wykałaczką.
  • 3. Filety obtoczyć w mące następnie w jajku i bułce tartej. Smażyć na małym ogniu.

Porady

Do farszu zamiast koperku można dać pietruszkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2013

Komentarze

Podobne przepisy