Pyszne roladki z nadzieniem ze szpinaku i białego sera ,szybkie w przygotowaniu. Dzięki zapiekaniu w folii aluminiowej stały się bardzo soczyste.
60 min
Składniki:
4 pojedyncze filety z kurczaka
100 g białego półtłustego sera
100 g mrożonego szpinaku
4 ząbki czosnku
łyżka masła
2 łyżki oliwy z czosnkiem
sól ,pieprz
Dodatkowo do panierki:
mąka
jajko
bułka tarta
olej do smażenia
Filety z kurczaka nadziewane szpinakiem i białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety cienko rozbiłem i oprószyłem z obu stron solą i pieprzem. Wstawiłem do lodówki.
W tym czasie szpinak podsmażyłem na maśle i oliwie z dodatkiem czosnku ,dodałem biały ser ,smażyłem aż się lekko rozpuścił. Następnie wsypałem drobno pokrojony czosnek ,chwilę smażyłem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.
Filety posmarowałem przygotowanym nadzieniem ,zawinąłem i panierowałem ,najpierw w mące ,później w rozbełtanym jajku ,na końcu w bułce tartej. Smażyłem na średnim ogniu na rumiano. Następnie każdą roladę owinąłem w folię aluminiową ,włożyłem do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i zapiekałem jeszcze 30 min.
Komentarze