Filety z kurczaka nadziewane szpinakiem i białym serem

4.51 (200 ocen)

  • 60 min

Pyszne roladki z nadzieniem ze szpinaku i białego sera ,szybkie w przygotowaniu. Dzięki zapiekaniu w folii aluminiowej stały się bardzo soczyste.

  • 60 min

Składniki:


  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
    100 g białego półtłustego sera
    100 g mrożonego szpinaku
    4 ząbki czosnku
    łyżka masła
    2 łyżki oliwy z czosnkiem
    sól ,pieprz
    Dodatkowo do panierki:
    mąka
    jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z kurczaka nadziewane szpinakiem i białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety cienko rozbiłem i oprószyłem z obu stron solą i pieprzem. Wstawiłem do lodówki.

    W tym czasie szpinak podsmażyłem na maśle i oliwie z dodatkiem czosnku ,dodałem biały ser ,smażyłem aż się lekko rozpuścił. Następnie wsypałem drobno pokrojony czosnek ,chwilę smażyłem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

    Filety posmarowałem przygotowanym nadzieniem ,zawinąłem i panierowałem ,najpierw w mące ,później w rozbełtanym jajku ,na końcu w bułce tartej. Smażyłem na średnim ogniu na rumiano. Następnie każdą roladę owinąłem w folię aluminiową ,włożyłem do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i zapiekałem jeszcze 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować