Filety z kurczaka w podwójnej panierce

4.5 (154 ocen)

  • 35 min

Dzięki tej metodzie mięso jest bardzo, a to bardzo soczyste, panierka mega chrupiąca! Polecamy

  • 35 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka (po 200 g)
    50 g mąki
    1 jajko
    10 ml mleka
    100 g bułki tartej
    200 g remulady duńskiej
    50 ml oleju rzepakowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z kurczaka w podwójnej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety z kurczaka w podwójnej panierce 1.
    Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy solą, pieprzem i lekko rozbijamy.

    Przygotowane mięso obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconym jajku (z dodatkiem, mleka /10 ml/ soli i pieprzu). Kolejno w bułce tartej, sosie i zaś w bułce.

    Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym, z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować