Filety z udek są mało spotykane ,szukając jakiegoś pomysłu na internecie nie znalazłam prawie nic :(Więc nie kombinowałam zrobiłam tradycyjne połączenie :) Wyszło bardzo smacznie :)
Składniki:
8 filetów z udek
1 cebula
15 pieczarek
olej
przyprawa do mięs ,papryka czerwona,sól i pieprz
Filety z udek zapiekane z cebulą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z udek umyć i oczyścić. Natrzeć przyprawami i olejem. Odstawić do lodówki na godzinę. Cebulę i pieczarki obrać. Cebule pokroić w piórka ,pieczarki pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Następnie podsmażyć pieczarki.
Do naczynia żaroodpornego układać filety,na każdy filet nakładać cebulę i pieczarki i złożyć na pół. Na wierzch nałożyć trochę cebuli i pieczarek.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Komentarze