Filety z morszczuka w pomidorach

4.5 (141 ocen)

  • 60 min

Smaczne rybki.

  • 60 min

Składniki:

  • 600 dkg.fileta z morszczuka
    Do panierki:
    2 jajka
    bułka tarta,sól,pieprz,olej.
    Zalewa pomidorowa:
    0,5szklanki wody
    2 duże cebule
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    2 łyżki ketchupu
    4 liście laurowe
    3 ziarna ziela angielskiego
    2 łyżki octu
    odrobina cukru pudru,olej.
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z morszczuka w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pokroić na duże kawałki,posolić,popieprzyć.Jajko roztrzepać zamoczyć kawałki fileta,obtoczyć w bułce i usmażyć na oleju.Usmażoną rybę poukładać w półmisku.Zrobić zalewę.Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć na oleju,dodać przecier,ketchup,liście laurowe,ziele angielskie,ocet i odrobinę cukru pudru i wodę.To wszystko dusić 20 minut na wolnym ogniu.Gdy zalewa będzie już gotowa to troszkę ja przestudzić aby była ciepła nie gorąca i właśnie taką zalewą zalać ryby.

Porady

Zalewę można zrobić na początku.W trakcie gdy zalewa będzie się dusić to można usmażyć filety.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować