2 pojedyncze filety z kurczaka
6 dag sera camembert
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
50 dag szpinaku
posiekana cebula
3 ząbki czosnku
100 ml kremówki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
Filety na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Camembert kroimy w cienkie plastry. Szpinak myjemy i osuszamy. Usuwamy łodygi, liście kroimy.
2.Filety myjemy, osuszamy i nacinamy tak, by powstała kieszonka. Do środka wkładamy po kilka plastrów sera. Oprószamy solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
3.Cebulę szklimy na oleju, wsypujemy szpinak i zmiażdżony czosnek. Wlewamy kremówkę. Doprawiamy. Wykładamy na talerze i układamy faszerowane filety.
Komentarze