Filety na szpinaku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Staram się przyrządzać kurczaka na różne sposoby.

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    6 dag sera camembert
    mąka do obtoczenia
    olej do smażenia
    50 dag szpinaku
    posiekana cebula
    3 ząbki czosnku
    100 ml kremówki
    sól
    pieprz
    gałka muszkatołowa

Filety na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Camembert kroimy w cienkie plastry. Szpinak myjemy i osuszamy. Usuwamy łodygi, liście kroimy.
  • 2. Filety myjemy, osuszamy i nacinamy tak, by powstała kieszonka. Do środka wkładamy po kilka plastrów sera. Oprószamy solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • 3. Cebulę szklimy na oleju, wsypujemy szpinak i zmiażdżony czosnek. Wlewamy kremówkę. Doprawiamy. Wykładamy na talerze i układamy faszerowane filety.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy