Filet rybny z sałatką

0 (0 ocen)

Bardzo szybkie danie, idealne dla zapracowanych.

Składniki:

  • 4 filety rybne w panierce
    4 plasterki żółtego sera
    ketchup

    sałatka:
    kilka liści spłaty lodowej
    1 białą papryka
    1 świeży ogórek
    0.5 kalafiora
    2- 3 łyżki śmietanki
    zioła prowansalskie
    sól , pieprz.

Filet rybny z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i ogórka pokroić w kostkę, a kalafiora podzielić na mniejsze kawałeczki. Sałatę porwać na mniejsze kawałeczki, dodać sól, pieprz ,zioła prowansalskie, śmietankę, wszystko wymieszać.

    Filety podsmażyć. Na gorące kłaść po 1 plasterki żółtego sera. Podawać z surówką i ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy