Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym

4.5 (165 ocen)

  • 35 min

Soczysty filet z kurczaka o czosnkowej nucie,polubią go amatorzy czosnku,wspaniały na niedzielny obiad z ziemniakami i surówką.Lekko szybko i aromatycznie.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1/2 kostki masła
    1 pęczek pietruszki
    80 g sera edamskiego
    4 ząbki czosnku
    czubrica zielona
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól morska do smaku

    Panierka:
    2 jajka
    mąka pszenna
    bułka tarta

    olej roślinny do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso oprószamy 1. Mięso myjemy osuszamy dzielimy na porcje,wkładamy do foliowej torebki i delikatnie rozgniatamy ręką lub tłuczkiem do mięsa. Oprószamy z jednej strony czubricą zieloną do smaku.
  • Ucieramy masło z czosnkiem 2. Miękkie masło ucieramy w miseczce z posiekaną drobno natką pietruszki,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy dokładnie.Tak przygotowaną pastą smarujemy mięso równomiernie,sypiemy startym na tarce jarzynowej serem żółtym i zawijamy roladki.
  • Nadziewamy i panierujemy 3. Panierujemy w mace pszennej oraz rozkłóconym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy z każdej strony na złocisty kolor.Podajemy gorące z ziemniakami i bukietem surówek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chrzciny Komunia Wesele Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować