Filet z patelni na szybko wersja obiadowa

4.5 (151 ocen)

  • 20 min

Robię bardzo często to danie ponieważ wracam późno z pracy, a to jest szybkie rozwiązanie i sycący posiłek i nie za ciężki jak na późniejszą porę.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 filet podwójny drobiowy
    Przyprawa do drobiu/ vegeta
    4 ziemniaki
    1 ogórek
    ½ cebuli czerwonej
    ½ jogurtu naturalnego
    Tłuszcz do smażenia
    Dodatkowo posiekany koperek do ziemniaczków
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z patelni na szybko wersja obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z patelni na szybko wersja obiadowa 1. Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane odcedzić.
    Filet delikatnie potłuc oprószyć przyprawą do drobiu i vegetą, dajemy na rozgrzany tłuszcz na patelni ( najlepiej patelnia grillowa) i zapiekamy z dwóch stron. Ściągamy z patelni i dajemy na ręcznik papierowy.
    Ogórek obrać ze skórki ( lub skórkę zostawić) posolić i odstawić, aż puszczą wodę. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i dajemy do ogórków odsączonych od wody zalewamy jogurtem.
    Obiad gotowy (dla dwóch osób) na talerz układamy ziemniaczki ( można oprószyć posiekanym koperkiem), filet oraz mizerie. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować