Filet z kurczaka zapiekany z cukinią i marchewką

4.88 (169 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i smaczne danie, które praktycznie robi się samo. Połączenie kurczaka i cukinii sprawia, że mięso nie jest suche, lecz soczyste i mięciutkie.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    1 mała marchewka
    1 cukinia jak najmniejsza (to co zostanie można wykorzystać do innego dania)
    majonez - łyżka
    przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.88 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka zapiekany z cukinią i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć, osuszyć, pokroić na 4 części, natrzeć przyprawą do kurczaka. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Cukinię i marchewkę umyć i obrać. Z warzyw wykroić obieraczką cienkie paski (tyle by przykryły mięso) i ułożyć na mięsie. Posmarować cienko majonezem. Piec ok. 40 minut w 200 st. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kurczak Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować