Filet z kurczaka w musztardowej marynacie

4.92 (179 ocen)

Szybki, smaczny obiad.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    1 łyżka musztardy francuskiej
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    3 łyżki oleju rzepakowego
    tymianek
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.92 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w musztardowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski włożyć musztardę, 1 łyżkę oleju, zioła, paprykę, pieprz i sól do smaku i wymieszać.
  • 2. Mięso umyć i podzielić na 4 kotlety. Włożyć do marynaty, wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki.
  • 3. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i na średnim ogniu smażyć na rumiano z obu stron.
  • 4. Podawać z ulubioną surówką i ziemniakami lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować