Filet z kurczaka w cieście naleśnikowo - kokosowym

0 (0 ocen)

  • 14 godz.

Coś dla smakoszy łączenia smaków. Kokos nie tylko świetnie sprawdza się w wypiekach ale również w daniach mięsnych.

  • 14 godz.

Składniki:

  • Marynata z jednego fileta:
    4 łyżki oleju
    1 łyżka magii
    1 ząbek czosnku wyduszonego
    1 łyżeczka kucharka
    1 łyżeczka cukru

    Panierka:
    ½ szklanki mąki pszennej
    1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
    1 jajko
    ½ łyżeczki cukru zwykłego
    3 dag wiórek kokosowych

    Sos słodko – kwaśny:
    2 łyżki cukru zwykłego
    2 łyżki octu winnego jasnego
    3 łyżki ketchupu z zielonych pomidorów
    3 łyżki sosu sojowego
    szczypta słodkiej, mielonej papryki
    szczypta imbiru
    1 czubata łyżka skrobi ziemniaczanej

    Dodatkowo:
    olej kokosowy do smażenia
    3 łyżki kaszy kuskus
    5 pomidorów koktajlowych
    przyprawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w cieście naleśnikowo - kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojony filet z kurczaka marynujemy w marynacie minimum 12h. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorkiem aby mięso dobrze się zamarynowało.
  • 2. Kolejnego dnia pokrojony filet panierujemy w cieście z wiórkami kokosowymi i smażymy na oleju kokosowym na złoty kolor.
  • 3. W tym samym czasie, gdy filet będzie się smażył robimy sos słodko – kwaśny.
  • 4. Dodatkowo przygotowujemy kasze kuskus i doprawiamy ją do smaku przyprawami według preferencji.
  • 5. Pomidorki koktajlowe kroimy w talarki i polewamy przygotowanym wcześniej sosem słodko - kwaśnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Kurczak Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować