Filet z kurczaka faszerowany mięsem z grzybami i suszonymi śliwkami

4.5 (177 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne roladki. doskonałe na piknik

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka
    250 g mięsa mielonego
    garść suszonych śliwek
    kilka suszonych grzybków
    szczypta suszonej chili w płatkach
    pieprz ziołowy staropolski
    1 łyżeczka soli
    pieprz czarny
    ok 4-5 łyżek wody
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Filet z kurczaka faszerowany mięsem z grzybami i suszonymi śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z kurczaka faszerowany mięsem z grzybami i suszonymi śliwkami 1. Filety umyć osuszyć , następnie przy pomocy ostrego noża wykonać otwór , ostrożnie by nie przeciąć za daleko. Mięso mielone wymieszać z przyprawami, śliwki nieco posiekać, grzybki rozkruszyć. Do nadzienia dodać wodę gdyby bylo zbyt suche.
    Przy pomocy łyżeczki napchać do pełna wszystkie filety. Posypać pieprzem staropolskim skropić oliwą.
    Zawinąć w folię aluminiową . Piec w temp 200 st ok 25 min, następnie odwinąć folię i podpiec roladki bez okrycia. Wystudzić i podawać na przystawkę lub na gorąco do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować