Filet z kuraczka w serowej panierce

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

Soczysty filet z piersi kurczaka w smacznej serowej panierce,mięso w ten sposób jest bardzo lekkie i soczyste.To świetna propozycja na niedzielny czy też uroczysty obiad. Polecam z surówką z marchwi i pomarańczy.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka

    Panierka:
    2 zmiażdżone ząbki czosnku
    szczypta soli
    pieprz kolorowy
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki maki pszennej
    1 jajko
    1/2 szklanki sera żółtego
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    szczypta ostrej papryki

    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Filet z kuraczka w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć i poporcjować.
  • 2. Mleko zmiksować z jajkiem,mąką i przyprawami,następnie wsypać ser starty na tarce na dużych oczkach i dokładnie wymieszać. Mięso maczać w panierce i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Porady

Panierka ma mieć konsystencję gęstej śmietany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować