Filet z indyka duszony z warzywami

4.49 (178 ocen)

  • 10 min

Dla wielbicieli potraw z indyka ,dietetyczny i zdrowy.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 kg piersi z indyka
    1 puszka pomidorów w zalewie
    0,5 opakowania włoszczyzny mrożonej w paski
    2 łyżki masła
    2 łyżki oleju
    Sól
    Pieprz
    Estragon
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z indyka duszony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z indyka umyć , osuszyć i natrzeć solą ,pieprzem i estragonem.
    Odstawić na 1 godzinę do lodówki.
    Potem obsmażyć na patelni na maśle wymieszanym z olejem i przełożyć do brytfanki ,dodać warzywa oraz pomidory z puszki, wlać o,5 szklanki przegotowanej wody i dusić pod przykryciem około 40 minut. Po upieczeniu pokroić w plastry a sos odparować , aby był gęsty .
    Podawać z ziemniakami, makronem lub ryżem.

Porady

Można użyć świeżych pomidorów .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować