Filet z indyka z warzywami w mleczku kokosowym

4.5 (188 ocen)

  • 40 min

Danie smaczne i bardzo pożywne, o delikatnym i wyczuwalnym smaku mleczka kokosowego .

  • 40 min

Składniki:

  • Filet z piersi 1 sztuka około 500 gram
    mleczko koksowe 1 puszka ( 400 ml.)
    curry 1 łyżeczka
    makaron spaghetti 50 gram
    mieszanka warzyw 1 /2 opakowania
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Filet z indyka z warzywami w mleczku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi myjemy i osuszamy, kroimy na cienkie paski, posypujemy curry i zostawiamy na pół godziny, następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju rzepakowym, warzywa przekładamy na patelnię ,podsmażamy , następnie dodajemy paski podsmażonego indyka , wlewamy mleczko i dusimy około 10 minut, doprawiamy. Makaron gotujemy al. dente w lekko osolonej wodzie .Na talerz układamy porcję makaronu , polewając sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować