Filet z indyka w ciescie francuskim

4.48 (168 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Polecam smaczny filet z indyka z nadzieniem szynki i sera żółtego w cieście francuskim.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 1 filet
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    4 plastry szynki
    4 plastry sera żółtego
    sól.pieprz
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    ziarna sezamu
Wystaw ocenę:

4.48 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Filet z indyka w ciescie francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0603pq9 1. Filet przeciąć na pół po długości, opłukać, osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Fileta natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem, odstawić na 1 godz w chłodne miejsce
  • image-0t4lpl0 2. Następnie przykryć drugim płatem fileta
  • image-0eyp7jx 3. Gotowe ciasto francuskie rozłożyć na tacy o długości 35 cm. Na ciasto położyć jeden płat fileta,2 plastry szynki , plastry żółtego , plastry szynki , plastry sera żółtego.
  • image-15ut9eu 4. Boki ciasta francuskiego ponacinać prostopadle do fileta pasy o długości 1,5 cm.Na przemian zaplatać na wierzchu fileta.
  • image-102nj0v 5. Brytwankę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć gotowy filet w brytwanie. Posmarować rozkłuconym jajkie i posypać sezamem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopniach około 30 min. Czas pieczenia zależy od grubości fileta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Imieniny Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować