Filet z fasolką

0 (0 ocen)

  • 40 min

drób

  • 40 min

Składniki:

  • filety z piersi kurczaka
    fasolka szparagowa
    słonina
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    oregano
    szczypta curry
    oliwa

Filet z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet oczyszczamy i myjemy, nacinamy w kratkę po gładkiej stronie, posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą.
    Fasolkę gotujemy do miękkości, Słoninę kroimy w kostkę i przysmażamy dodając bułkę tartą i robimy zasmażkę do fasolki. Odcedzoną fasolkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dodajemy bułkę tartą z tłuszczem.
    Filety smażymy na złoty kolor na wolnym ogniu z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.46 (203 ocen)

danie