Filet z brzoskwiniowo-limonkową salsą

0 (0 ocen)

Wspaniałe danie dzięki pysznej owocowej salsie.

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    sól, pieprz
    czosnek granulowany

    3 brzoskwinie
    1 limonka
    listki mięty
    czerwony pieprz świeżo mielony

Filet z brzoskwiniowo-limonkową salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć osuszyć i naciąć w nich głębokie kieszenie, uważając aby nie uszkodzić mięsa. Oprószyć przyprawami, skropić sokiem z 1/2 limonki.
  • 2. Brzoskwinie obrać. 1/2 owocu brzoskwini pokroić w plasterki i włożyć do mięsnych kieszonek, spiąć wykałaczkami. Mięso usmażyć pod przykryciem z obu stron lub upiec np. na grillu.
  • 3. Resztę brzoskwiń pokroić w kosteczkę, dodać startą skórkę z 1/2 limonki i sok z niej wyciśnięty. Doprawić odrobiną czerwonego pieprzu.
  • 4. Na talerzach ułożyć mięso (wcześniej wyjąć wykałaczki) i salsę owocową. Posypać drobno posiekaną miętą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy