Filet z morszczuka z ananasem i papryką

0 (0 ocen)

Smażony filet z morszczuka w słodko-kwaśnej zalewie z dodatkiem ananasów i papryki konserwowej

Składniki:

  • 500 g mrożonego filetu z morszczuka
    1 puszka ananasów
    1 słoik (300ml) kolorowej papryki konserwowej
    2 cebule
    sól
    świeżo mielony pieprz

    panierka:
    150 mąki pszennej
    150 g bułki tartej
    2-3 jajka

    zalewa:
    zalewa od ananasów (ok.3/4 szkl.)
    zalewa od papryki (ok.1,5 szkl.)
    4 łyżki ketchupu pikantnego
    1 łyżka koncentratu pomidorowego

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Filet z morszczuka z ananasem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet rozmrozić,pokroić na mniejsze kawałki,przyprawić solą i pieprzem. Mąkę zmieszać z bułką tartą,jajka roztrzepać w miseczce. Kawałki ryby obtaczać w mieszance mąki i bułki,maczać w jajku i ponownie obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obu stron. Usmażone kawałki ryby ułożyć w głębokim półmisku.
    Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju po czym ułożyć na usmażonych filetach.

    Ananasy pokroić na kawałki,paprykę w paseczki. Ułożyć w półmisku na warstwie cebuli.

    Zalewę od papryki i ananasów wlać do garnka,dodać ketchup i koncentrat,zagotować. Gorącą zalewą zalać przygotowany półmisek tak aby pokryła całą jego zawartość . Odstawić w chłodne miejsce do wystygnięcia,po czym wstawić półmisek do lodówki.
    Ryba smakuje najlepiej dopiero następnego dnia kiedy wszystkie smaki się przegryzą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Morszczuk Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować